Nytt år, nu kör vi!

2018/02/06 6 Okategoriserade

 

Under förra året var jag en av författarna som skrev Debutantbloggen. Ovant först, jag hade aldrig bloggat tidigare men snart blev det till en hemtrevlig liten vana på måndagskvällarna och när jag formulerade sista inlägget i julas kändes det riktigt sorgligt. Läs det här.

2017 blev ett händelserikt år som nådde sin peak i våras då det stod klart att mitt nästa manus, Ögonvittnet, inte bara skulle bli en ljudboksserie utan också en tryckt bok. Ett samarbete mellan Storytel och Norstedts, det första. Sen följde en hysterisk tid av omskrivningar och redigering. (Ni vet, lite såhär) Vad kan man säga mer än att utfärda en ”Varning, det kan gå så jäkla illa!”

Inte en sekund fanns över för att blogga.

Men nu, och jag vågar knappt skriva detta, är den resan nästan över och det kvarstår bara korr. Snart snart går boken till tryck. Känslan är overklig. Jag tror eventuellt att jag fortfarande inte förstått att det är sant. Kanske blir det begripligt först när jag får hålla den i min hand (det där med att ha något att hålla i handen är också något jag bloggat om tidigare, här. Min stränga lärare Sir N har en speciell åsikt om det).

Hur som helst känns även 2018 som ett debutantår på många sätt. Redan nu vet jag att de kommande månaderna kommer bjuda på en hel drös ”premiärer.” Men jag har ingen aning om vad som verkligen väntar. Och kanske är det lika bra.

Här kommer jag skriva om allt. For good and for worse.

Följ med vetja!

/Anna

 

 

Comments

 1. Marie: Mitt skrivliv

  februari 6, 2018

  Heja, jättekul att du fortsätter blogga, jag ser då fram emot att fortsätta följa ditt författarskap. Ja, och dig med, för den delen ?

  Det är säkert grymt att hålla något i handen, även om det såklart alltid är innehållet som är det viktiga. Själv läser jag till 99% e-böcker, helt klart det bästa mediet om du frågar mig. Stockholm Psycho är en av blott två ljudböcker jag lyssnat på hittills, men SP läste jag ändå mest. Det är en bra grej med Storytel, att de flesta titlar finns som e-böcker också och att växlingen mellan bok och ljud är så smidig.

  Ska bli så kul att följa din vår med nya utgivningen och allt, pepp pepp!

  Reply
  1. info@annabagstam.com

   februari 6, 2018

   🙂 vad glad jag blir! Håller helt med om att innehållet är det allra viktigaste. Gillar också den funktionen hos Storytel jättemycket, att det går att växla. Jag lyssnar ganska mycket (främst för att det ger en möjlighet att ta del av bra berättelser när jag gör andra saker) och har inte helt kommit i gång med e-böcker men många jag känner har och tycker det funkar suveränt på läsplatta. Så bra! Hoppas att den här våren blir spännande och pepp! Just nu lite nervöst också. Ser fram emot att fortsätta följa dig också 🙂

   Reply
   1. Marie: Mitt skrivliv

    februari 6, 2018

    Det ska vara nervöst! Svåra bok nummer två ??
    Om du inte vore nervös skulle du ju vara ett s.k. ”psycho” och vem vet hur det slutar? Just ja, du vet ju det.
    Nerver är bara nyttiga ?

    Reply
    1. info@annabagstam.com

     februari 6, 2018

     Haha, och sant! Ja, hu, bok nummer två, så svårt det är. Någon sa till mig att bok nummer tre alltid blir den bästa. Tycker det låter övermäktigt bara att lyckas skriva tre böcker. Nerver är bra till mycket men de ställer också till det ibland 🙂

     Reply
     1. Marie: Mitt skrivliv

      februari 6, 2018

      Och Jan Guillou sa att hans bästa var bok 47 eller 48, smaka på den du ?
      Håller helt med, jag önskar mig själv lite mer psycho i födelsedagspresent i år.

     2. info@annabagstam.com

      februari 6, 2018

      47 eller 48….helt galet. Åh håller tummarna för mer psycho i present då 🙂

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *