Drömveckan

2018/04/27 4 Okategoriserade

Ordet just nu är hetsigt. Synonymer för hetsigt är ivrigt, otåligt, häftigt och jäktigt. Eller bara en benämning på min första vecka efter boksläpp. Den går till historien som mitt livs händelserikaste.

Det började med ett missat samtal när jag kom tillbaka efter morgonfikat. (Av någon märklig anledning ringer mobilen alltid, om den ringer, när det är kafferast. Människor som försöker nå mig får därför ofta bilden att vi bara fikar på mitt jobb. Typiskt!) Jag klickade snabbt på återuppringning och min agent Linda svarade med hes röst nyss hemkommen från London Book Fair.

”Anna, jag har strålande nyheter!” inledde hon.

Samtal som börjar så är underbara och jag fick tårar i ögonen och trillade nästan bokstavligen av stolen när Linda kort därefter meddelade att Ögonvittnet hade blivit såld till inte mindre än fyra länder under mässan. Tyskland, Spanien, Italien och Danmark ska nu öppnas för Harriet från Lerviken.

Efter att vi la på nöp jag mig i armen. Men jag drömde inte. Se här får ni se.

Agent Linda visar Ögonvittnet. Foto: Norstedts

Dagen efter var det min födelsedag på riktigt men det kändes som om jag redan fått den finaste presenten jag kunnat önska mig.

Så blev det onsdag och det var det dags för Deckarafton på stadsbiblioteket i Stockholm. Det känns hedrande och stort att få komma dit. I jättefint sällskap också. Författarna Sara Larsson och Anna Jansson var kvällens dragplåster och Pekka Heino modererade.

Anna Jansson, Sara Larsson och jag

Jag har gjort några scenframträdanden tidigare med anledning av Stockholm psycho men den här kvällen var annorlunda och när Rotundan sakta började fyllas och någon fäste en mick framför min mun bubblade nervositeten i kroppen. Jag var först ut. Pole position – både vidrigt och ljuvt.

Pekka Heino intervjuar

När min egen intervju var över (jag minns knappt vad jag sa pga scenskräck men mina vänner som satt i publiken och gav snälla stöttande blickar sa att jag hade pratat om allt från läskiga barn och japanska kvinnor med långt hår i skräckfilmer till vikten av att inte blanda ihop sina manus med rapporter på jobbet när man har två jobb. No shit!) kunde jag luta mig tillbaka och lyssna till mina proffsiga ”författarkollegor” som berättade om sina senaste böcker. Superintressant.

Slut! (alltså böckerna, inte att jag är en slampa)

Under torsdagen hi-jackade jag Norstedts Stories på Instagram. Som av en händelse en dag full med spektakel. Boxning, besök på Riksdagsbiblioteket samt Dramaten.

Veckan avslutades med lunch tillsammans med två nyfunna författarkollegor från förlaget.

Den kvällen somnade jag åtta och sov till nio nästa morgon trots att ingen dröm riktigt kan överträffa den här veckan. Dokumenterar allt till  senare när verkligheten kommer tillbaka. Är så fantastiskt glad att jag får uppleva detta.

Bild tagen kort efter samtalet från min agent

 

 

 

Comments

  1. info@annabagstam.com

   april 27, 2018

   Tack!!

   Reply
 1. Marie: Mitt skrivliv

  april 27, 2018

  Fantastiskt roligt att följa din resa! Och stort grattis till utlandsförsäljningarna 🙂
  Jag läser sista tredjedelen av Ögonvittnet nu, det ska bli så spännande att se hur du knyter ihop det hela.

  Reply
  1. info@annabagstam.com

   april 27, 2018

   Stort tack! 🙂

   Reply

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *